tiistai 30. toukokuuta 2017

Kevät puuhailuja ja ihmettelyjä.
Kevät se tul tänäkkii vuonna ja kukkia puskkoo jo aika vauhilla.  Harmi kun ei oo satanu yhtään tiellä Tampereella.

Krookus kukkii ja mutta esikoista osa on tosi lyhyessä varressa, mutta kauniina kukkii kumminkin.


Ekan kerran sain lumikellon kukkimaan.  Aina joku on pistäny nappaansa tai liekkö hapantunneet. Ihanat ne on.
Skillat ja keltavuokot ne ilahuttaa joka vuos, mutta ei tullu niin paljoo, kun kiensin muota viime syksynä. Ovat varmaan syvällä :).



Nuoremman tytön kanssa myö yhtenä vuonna tehtiin vanhoista ikkunoista tuommoinen kolmioita tai neliöitä. Niitä oon käyttäny "pikku kasvihuonneinna" pistän vaan ison ruukun pielle ja jos sataa paljon, laittaa jonkun kannen pielle. On miulla yks korkkeenpikin neliö. Käytännöllisiä.

Puupolku on viritetty paikoilleen ja tietty ne kasvituet, eli sängynpievyt. Pullojakin laittelin joku päivä tuonne viereen. 



Ruukut on vielä osin tyhjänä, mutta kun kerkeen niin laitan tomaattia ja perunnookin niihin. Pataatti en laita tänä vuonna, kun tuli viime vuon sormen paksuisia jauhomössöpötkyjä vuoan. Ja kukkia tulloohan niihin laitettu.  En tiijä kerkivääkö ne kukkii, kun on jo kevät pitkällä ja kylmee..   

Fupa se jaksaa isttuu, nauttii ja kaivoo kaverina läntillä. Nyt on ottanut jopa kupolliin,  kun makovvaa kaikki miun tarkkeetkin kasvit ihan lännään.
Yritin tuon puupölökyn pielle laittoi skillanmukukoita kasvamaan,  mutta lumeton talvi ei suosinut ainakaan sitä. Jokunen piippa nousi ja osa mukuloista oli ihan pehmeeks männy. Pistin jo pois koko pölökyn.  Ois voinu olla kaunis jos ois onnistunu. 
Löyty tuommonen kuva. Mikähän lie? Oltiin Näsijärven rannalla virkkupäivvee viettämässä ja siellä rannassa ol näitä usseimpia.






Muutama narsissikin jo näyttäytyy
Tässä se uusin ostos on, jonka ostin messuilta. Mutta Fupa makas senkin lyttyyn.



Tämmönen intiaanimaja rakennettiin pentusille. Ei taija vaan toi villiviinin siirto onnistuu. Ihan on silmuton vieläkkin.

Tää ol jääny vähän kesken. Nyt oon keskittynyt puutarhaan. Piti ruveta satamaan,  niin uattelin kirjottaa uuven jutun. Tähän se aika mänkkiin.


1 kommentti:

  1. Täällä Saukkolassa on satanut varmaan koko yön. Nyt taitaa hellittää. Pitää mennä ulkotöihin sitä varten tulin mökille ja jäin myös yöksi. Kiva toi sinun puupolkusi. Pitää yrittää joskus kyhätä itse sellainen, kun aikaa on.

    VastaaPoista